En smakebit på søndag – Blod på snö

ensmakebitSöndag och helg. Verkligen skönt! Veckorna är så otroligt intensiva att hälften vore nog. Igår så var det tusen och en ärenden och annat som skulle fixas som man inte hinner i veckan. I dag ska det visst regna, så då blir det nog mest innesysslor. Och läsande. Fast det jag borde göra är att gå ut i ruskvädret och ordna klart trädgårdsprojektet jag påbörjat.

Inlägget publicerade jag vid midnatt men nu ett tillägg: Morgonen började fantastiskt bra. Det är Mors dag och jag blev uppvaktad med frukost på sängen, en kartong praliner och te. Dottern hade gjort en egen spellista som började med den här låten:

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Jag har några sidor kvar i Sarum men hoppas bli klar med den idag. Eftersom jag har stort behov av något kort och intensivt så planerar jag sen att läsa det recensionsexemplar som dök upp i fredags: Blod på snö av Jo Nesbø.

Smakbiten är de första raderna i boken:blodpasno

Snön dansade som bomull i ljuset under gatlyktan. Utan riktning, visste inte om den ville upp eller ner, lät sig bara svepas runt av den helvetiskt iskalla vinden som kom in från det stora mörkret över Oslofjorden. Tillsammans virvlade de, vinden och snön, runt och runt i mörkret mellan de nattstängda lagerbyggnaderna på kajen. Tills vinden tröttnade och ställde ifrån sig sin danspartner längst in vid väggen. Där hade den torra, genomblåsta snön hopats vid skorna på mannen jag nyss skjutit i bröstet och halsen.

35 kommentarer

  1. Ja, vart tar tiden vägen? Idag har jag skippat smakbiten till förmån för tårtbak och firande av mamma. Men jag blev nyfiken när jag såg att du läser den boken. Ska bli riktigt spännande att se vad du tycker om Nesbø i kortformat. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.