En smakebit på søndag – We Were Liars

ensmakebitSöndag och jag känner mig lite dagvill efter en långhelg. En väldigt behövlig sådan, nu har vi hunnit både sova och komma ikapp med de praktiska sakerna här hemma som vi skjutit på. Eller nja, inte alla då, men några. De som tiden redan gått ut för… I fredags fick jag dessutom riktigt mycket läst, det var skönt att kunna ägna sig åt det också.

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Smakbiten kommer från en bok som jag köpte i USA, men som cirkulerade på svenska bloggar förra året och också var nominerad till Bokbloggarpriset. Det är We Were Liars av E Lockhart som jag pratar om. Det är svårt att säga vad den handlar om utan att avslöja för mycket. Jag började läsa den i går morse och tror jag kommer att läsa ut den i dag.

Smakbiten är de första raderna i boken:wewereliars

Welcome to the beautiful Sinclair family.
No one is a criminal.
No one is an addict.
No one is a failure.
The Sinclairs are atheltic, tall, and handsome. We are oldmoney Democrats. Our smiles are wide, our chins square, and our tennis serve aggressive.
It doesn’t matter if divorce shreds the muscles of our hearts so that they will hardly beat without a struggle. It doesn’t matter if trust-fund money is running out; if credit card bills go unpaid on the kitchen counter. It doesn’t matter if there’s a cluster of pill bottles on the bedside table.
It doesn’t matter if one of us is desperately, desperately in love.

34 kommentarer

  1. Åh, det ska bli intressant att höra vad du tycker om den 🙂 Har haft den på min nyfiken-på lista hur länge som helst, men vet inte riktigt om jag vågar tro på alla lovord 🙂

    Gilla

  2. Tack för smakbiten! Den har man inte undgått att uppmärksamma, får väl titta in o se vad du tycker sen, handlingen verkar ju fängslande med tanke på läshastigheten. 😉

    Gilla

  3. Å, leste den boka tidligere i år og den var virkelig fascinerende og spesiell. Advarer deg om å lese så lite om den på nettet som mulig for det er en bok man bør vite veldig lite om på forhånd. Fin smakebit!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.