ensmakebitSöndag och jag känner mig lite dagvill efter en långhelg. En väldigt behövlig sådan, nu har vi hunnit både sova och komma ikapp med de praktiska sakerna här hemma som vi skjutit på. Eller nja, inte alla då, men några. De som tiden redan gått ut för… I fredags fick jag dessutom riktigt mycket läst, det var skönt att kunna ägna sig åt det också.

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Smakbiten kommer från en bok som jag köpte i USA, men som cirkulerade på svenska bloggar förra året och också var nominerad till Bokbloggarpriset. Det är We Were Liars av E Lockhart som jag pratar om. Det är svårt att säga vad den handlar om utan att avslöja för mycket. Jag började läsa den i går morse och tror jag kommer att läsa ut den i dag.

Smakbiten är de första raderna i boken:wewereliars

Welcome to the beautiful Sinclair family.
No one is a criminal.
No one is an addict.
No one is a failure.
The Sinclairs are atheltic, tall, and handsome. We are oldmoney Democrats. Our smiles are wide, our chins square, and our tennis serve aggressive.
It doesn’t matter if divorce shreds the muscles of our hearts so that they will hardly beat without a struggle. It doesn’t matter if trust-fund money is running out; if credit card bills go unpaid on the kitchen counter. It doesn’t matter if there’s a cluster of pill bottles on the bedside table.
It doesn’t matter if one of us is desperately, desperately in love.