En smakebit på søndag – Us

ensmakebitPåskdag och söndag. Tanken var att vi nu skulle varit incheckade och redo för att flyga iväg, jag och maken. Men inställt flyg och ombokad avfärd gav oss några timmar på hotellet på Arlanda så då har jag också tid för ett till inlägg på bloggen – En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten.

Med på färden har flera böcker fått följa med såklart, och först ut är Us av David Nicholls som jag fick i julklapp. Jag älskade hans One Day så jag är nyfiken på den här. Den handlar om Douglas och hans äktenskap med Connie, och deras gemensamma son Albie. De ska ut på en sista gemensam resa genom Europa.

Smakbiten kommer från sid 5:
I am not a particularly courageous man, not physically imposing, but on this particular usnight I noted the time – a litte after four – sighed, yawned and went downstairs. I stepped over our useless dog, padded from room to room, checked windows and doors then climbed the stairs once more.
”Everything’s fine,” I said. ”Probably just air in the waterpipes.”
”What are you talking about?” said Connie, sitting up now.
”It’s fins. No sign of burglars.”
”I didn’t say anything about burglars, I said I think our marriage has run its course, Douglas, I think I want to leave you.”

 

20 kommentarer

  1. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren men har ”one day” liggende men så såg jeg filmen og etter det ble boken liggende. Kanskje jeg skal titte litt nærmere på denne? Ha en fortsatt fin påske! 🙂

    Gilla

  2. Jeg likte smakebiten. Har dessverre ikke lest noe av David Nicholls ennå, men har hørt mye om ”One Day”, og denne virker også som en fin bok.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.