Inne hos Johannas deckarhörna hittade jag den här enkäten:

1. Hur länge har du bloggat?
Sen januari 2011.

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Jag har absolut inga planer på att sluta men jag tror heller inte att jag kommer att fortsätta i all evighet. Det kommer säkert en punkt när jag inte tycker det är roligt längre.

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Det är alla diskussioner om böcker med likasinnade som uppstår. Kan vara andra bokbloggare, eller folk som läst något blogginlägg. Sen kan ju inte sticka under stol med att jag tycker det är helt fantastiskt att få recensionsexemplar.

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Att det känns som om tiden aldrig räcker till. Men det gör den ju aldrig.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Nej, men jag är ganska konventionell i min rubriksättning.

6. Finns det någon bokbloggare som du beundrar?
Det finns flera, men jag tänker inte nämna några här, för då glömmer jag säkert någon. Det finns många som skriver riktigt bra recensioner, det finns de som är extra omtänksamma om sina läsare och alltid kommenterar, det finns de som skriver genomtänkta debattinlägg. Alla är olika och det finns många att beundra.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Jag ser inte poängen med att en annan bloggare gästbloggar, men kanske jag missat något? Min dotter brukar gästblogga ibland hos mig med egna recensioner.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Väldigt ofta på helgerna, då jag har lugn och ro att skriva. Om jag orkar också en stund på kvällen, men det är mer sällan. Nästan alltid med min bärbara dator i knäet i soffan. Oavsett vad annat som pågår i samma rum. Gärna en kopp te eller kaffe, men ofta sparar jag det till läsandet.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Ibland kan jag ha väldigt svårt att komma igång. Jag vill inte kopiera några färdiga texter från baksidan utan beskriva med egna ord och det kan ibland vara besvärligt. Eller så vill jag få fram någon känsla som är svår att beskriva. Men när jag väl kommit igång så brukar det inte kännas svårt. Men det kräver att jag inte är trött.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Jag tycker den är underbart generös, och nättrollen är få. Jag har under årens lopp befunnit mig på olika ställen i cybervärlden, och det finns ingenstans som stämningen varit så god.

11. Vilka taggar du för den här taggen?
Alla som inte gjort den. För jag har inte koll…