Den 3 oktober 2014 hade Gone Girl premiär på bio. Den släpptes på DVD den 23 februari 2015. Vi såg den 14 mars 2015.

Så här beskrivs den på nätet:gone_girl

På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan: har Nick Dunne mördat sin fru?

Gone Girl är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn..

Jag läste Gillian Flynns bok Gone Girl när den var ny 2012 (vad jag tyckte kan ni läsa här) och det var den första boken jag läste av henne. Trots att den höjts till skyarna så var jag inte så jätteimponerad, och personligen tycker jag Dark Places är hennes bästa, och Sharp Objects också är bättre. Men när jag fick reda på att Gone Girl skulle bli film så var jag helt på det klara att den ville jag se, eftersom jag kunde tänka mig att historien skulle passa som film.

Gone Girl är en bra psykologisk thriller där man som tittare blir absorberad från början till slut. Medan vi tittade så glömde jag helt mina vardagsproblem och blev helt fokuserad på filmen. Det som främst gör att man fascineras är den stämning som man lyckats bygga upp. Det är en nerv och en känsla av att det finns saker under ytan som man inte förstår. Det är snyggt filmat, varje klipp känns genomtänkt, och jag måste säga att skådespelarna överlag gör en mycket bra insats. Själv är jag mest imponerad av Ben Affleck som normalt inte finns på min topplista men som här porträtterar Nick Dunne riktigt bra.

Det är som sagt var ett tag sen jag läste boken, och jag har svårt att analysera precis hur filmen ska relateras till boken. Vilket förmodligen är till filmens fördel! Jag tycker att stämningen är densamma, och mycket i historien känner jag igen. Men hur är det med slutet? Det stämmer inte med mitt minne av slutet i boken… Nick, Amy och Margo tycker jag är bra, även om jag inte är så jätteförtjust i Rosamund Pikes insats i vissa bitar, hon är så stel i sitt uttryck. Sen är det några av karaktärerna som jag inte ens minns från boken, bl.a. den kvinnliga polisen där Kim Dickens gör en bra porträttering.

Filmen rekommenderas om man vill se en bra psykologisk thriller. Oavsett om man läst boken eller inte.

Filmen recenseras på Moviezine, Expressen och SvD

Bloggare som skrivit om den är Zellys bokblogg och Kulturdelen.