Man blir ju helt vilse i pannkakan när inte Bokbloggsjerkan kommer på fredagen. Är det verkligen fredag? Då känns det tryggt att andra bokbloggare har tänkt och försäkrar mig om att det är fredag. För den här fredagsenkäten, som känns precis lagom, hittade jag inne hos Monika:

1. Vad läser du just nu?
Jag läster fortfarande Star Wars. Clone Wars Gambit – Stealth av Karen Miller. Det går långsamt, mest för att jag haft så lite lästid, och det är inte riktigt en bladvändare som gör att man fastnar.

2. Vad tänker du ge dig på härnäst?
Eftersom vi har träff i vår bokklubb om ca 1,5 vecka så måste jag ju läsa boken tills dess. Ryskt bläck av Tatiana de Rosnay alltså.

3. Poirot eller Miss Marple?
Ingen av dem är helt sympatisk faktiskt men jag säger ändå Miss Marple, för några av de böcker läst flest gånger hade henne i huvudrollen.

4. Sherlock eller James Bond?
Nu blir jag väl utstött av bokbloggarna 😉 men jag säger James Bond. Jag förstår faktiskt inte fascinationen med Sherlock. Jag läste några av böckerna i ungdomen och fastnade inte alls.

5. Nämn en bok som utspelar sig i London
Capital av John Lanchester utspelar sig i London. Jag gillar verkligen den typen av böcker, det är en form av krönika över en bunt människor som bor på Pepys Road. Livsöden som vävs in i varandra. Lite i samma genre som filmen Short Cuts om ni förstår vad jag menar.