ensmakebitVackert väder nu i helgen men starka vindar och så halt ute att det knappt går sig att ta fram. Igår lördag halkade jag fram på en promenad. Söndag får nog bli en innedag trots allt. I bästa fall kommer den väl att innehålla lite läsning. I veckan var vi i Åre med jobbet och då blev det ett besök på Åre Chokladfabrik. Så det finns tilltugg till läsningen här hemma.

IMG_20150204_110604

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. I fredags började jag läsa en ny bok, och det var dags att välja februaris bok i Makeutmaningen. Det är verkligen en bok som ligger utanför min bekvämlighetszon, så det blir lite av en utmaning. Boken heter Clone Wars Gambit – Stealth och författaren Karen Miller. Det finns en mängd böcker som kopplar till universumet i Star Wars. Det här är den fjärde boken kopplad till Clone Wars. Ni kan läsa mer här.

När barnen var yngre så var de helt inne i Star Wars, och jag har sett filmerna, en del av dem flera gånger, och delar av TV-serien Clone Wars, så jag har hyfsad koll på huvudkaraktärerna. Som tur är.

Smakbiten kommer från sid 19 där Ahsoka Tano, en Jedi Padawan, förbereder sig för den stora striden. Mer om Ahsoka finns att läsa här i Starwarswikin 🙂

Within a heartbeat the mood changed again. Lingering anxiety and uncertainty CloneWarsGamebitStealthdisappeared in a wave of purposeful action as Rex’s men began the familiar countdown to combat.
Because she couldn’t help with that, because she couldn’t do anything but wait, Ahsoka got out of the way. She perched herself in a cornerand tried, like Anakin, to calm herself with meditation. Which was fine, mostly – except one thought kept intruding, over and over.
May the Force be with us. And please, please, don’t let my actions get any of these clones killed.