Vädret har varit både upp och ner den senaste tiden. Först en massa snö i flera dagar, och så idag +4, sol och takdropp. Jag fick vårkänslor när jag gick till jobbet efter lunchen. Då passar det utmärkt med en vårenkät. Jag har blivit taggad av Johanna att göra den här vårenkäten.

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Jag är ju barnsligt förtjust i vårblommor, och tussilago är något särskilt!

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?

Nåja, 25 februari är ju inte riktigt vår här i Norrland, i alla fall inte meteorologiskt. Förra året så fick jag ett par reaböcker inför en förkväll då jag skulle prata, men annars har jag de senaste åren försökt undvika rean. Det känns inte längre som ”fyndpris”. Sa hon desillusionerat…

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?

Här däremot kan listan bli lång. Några måsteböcker är:
Falleri fallera falleralla av Carin Gerhardsen (maj)
Mios blues av Kristina Ohlsson (april)
Alla kan se dig av Anna Jansson (mars)
The Shut Eye av Belinda Bauer (mars)

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?

Det känns som om jag har hyfsad koll på när efterlängtade böcker ska komma av författare som de nämnda i punkt 3, samt t.ex. Sharon Bolton och Christoffer Carlsson som kommer med böcker i sommar.

Den författare jag definitivt saknar är Åsa Larsson, och jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan nästa bok kommer.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?

Jag gillar att shoppa kläder på våren och framförallt är jag ute efter något med färg, som kontrast till vinterns svart/vit/grå-skala. Men jag handlade en orange blus förra helgen så jag får tåla mig till nästa inköp. Kanske.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?

Debutanter är svårt. Men 10 stycken som jag snokat rätt på skrev jag om i det här inlägget. The Woman on the Train av Paula Hawkins tror jag kommer att finna vägen till min bokhylla inom kort.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Nej, jag köper allt färre pocket. Ofta kommer de samtidigt som e-böcker och då får det bli det istället.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!

Eh… ibland känns det som pass på den frågan. Jag ogillar nämligen kyla och snöskottning. Men en riktigt vacker vinterdag är inte helt fel för att tanka energi, för det kan vara vackert. Den här bilden tog jag i Åre i förrgår när vi var där med jobbet:

20150205_083314

Taggandet hoppar jag över för många av de bloggar jag läser har redan blivit taggade. Men vem som helst är välkommen att se sig som taggad av mig!