ensmakebitSöndag och snön vräker ner hela helgen. Skottning är helgens tema. Igår så tog jag en verklig vilodag och ägnade mig åt sånt jag tycker om (som att läsa), idag ska jag jobba en stund och sen ut och handla. Om jag kan få ut bilen…

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Jag har påbörjat ett recensionsexemplar som jag fick för väldigt länge sen av författaren. Fråga mig inte varför det blev liggande, det kom i en dålig period helt enkelt. Boken heter Turkanarapporten och författaren Christian Unge. Det är en thriller som utspelar sig i Afrika. Högt tempo och rappa scener. Huvudpersonen är den svenska kirurgen Martin Roeyken som åkt ner för arbeta för Läkare Utan Gränser men som träffar antropologen Nadine Zaoui och hamnar i något helt annat.

Smakbiten kommer från sid 167

”Vad behöver jag veta? Eller ska jag fortsätta gissa.” Robert försökte inte längre dölja sinturkanarapporten irritation över den knapphändiga informationen han fått om fallet. Han ville fortfarande veta mer om K-Zon för att få djupare förståelse för fallet som han började inse vidden av. 
”Kirurg från Stockholm”, läste Steven förstrött i sina papper.”39 år. Fru, två barn. Nio uppdrag för Läkare Utan Gränser, bland annat i Afghanistan, Liberia, Rwanda och Tchad. Går sina egna vägar, verkar det som. Finns minst två rapporter om avbrutna uppdrag på grund av konflikter med platschefer i fält.”
”Bångstyrig.”
Steven Waxman tittade upp från sina läsglasögon.
”Va?”
Robert struntade i att utveckla sina tankar.
Steven Waxman tittade bekymrat på Robert som undrade om han sagt något galet.