Bokbloggsjerka 9-12 januari: Tv-serietips

jerkaFredag och äntligen helg efter en kortvecka som känts.. lång. Fredag är också Bokbloggsjerka och med det är ordningen äntligen återställd efter helgerna. I dag frågar Annika: Finns det någon tv-serie (eller hur många som helst) som du såg 2014 (eller åtminstone påbörjade förra året) som du skulle kunna tipsa om?

Ska jag vara helt ärlig så är nog 2014 mer året jag slutade se serier än började se serier. Orkar jag så hamnar jag med en bok istället för framför TVn/datorn.

Vi har en förkärlek för norska och danska serier och i viss mån svenska. Nya trevliga bekantskaper 2014 var Ögonvittnet, Arvingarna, Tjockare än vatten och Blå ögon. Vi såg också nya säsonger av Borgen, Lykke och Hjem.

Men mest slaviskt så följer jag nog Homeland – den är direkt beroendeframkallande! Två avsnitt av Outlander har vi sett, och det kan hända att det blir fler. Trots att jag inte läst boken!

På DVD så har vi bl.a. sett serien om Varg Veum, som har några år på nacken och så följer jag fortfarande Grey’s Anatomy. Men den vi verkligen fastnade för i somras var serien Nashville. Oerhört lättsmält, distraherande från alla jobbiga händelser och fylld av bra countrymusik 😉

Och apropå TV-serier – glöm nu inte att titta på nya serien Shetland på SVT i kväll! Jag har skrivit om den här. Det är en filmatisering av Ann Cleeves böcker.

26 kommentarer

  1. Homeland såg vi sista avsnittet av tredje säsongen igår, faktiskt lyckades vi trycka i oss hela fyra avsnitt på en kväll. Det var olidligt spännande 🙂

    Boxen är satt på inspelning ikväll, den serien missar jag inte 🙂

    Gilla

  2. Just ja, tjockare än vatten glömde jag! Den såg sambon och jag. Vi trodde ju att den skulle utspela sig på Åland men det var ju bara några få Mariehamnsscener som var filmade där (Åland har ju röda vägar och klippor mest). Dessutom hörde sambon endast en prata med åländsk dialekt. Men annars var den bra :-). Vi brukar se SVT Drama (sambon mer än mig faktiskt). Hjem har jag kollat båda säsongerna på.

    Gilla

  3. Nashville har jag faktiskt tänkt och se men det har inte blivit av pga man kollar på alldeles för många andra. Tror det är en serie som jag skulle gilla men får nog bli en annan gång eller att faktiskt köpa hem den så man tar tag i tittandet 😛

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.