jerkaFredag och äntligen helg efter en kortvecka som känts.. lång. Fredag är också Bokbloggsjerka och med det är ordningen äntligen återställd efter helgerna. I dag frågar Annika: Finns det någon tv-serie (eller hur många som helst) som du såg 2014 (eller åtminstone påbörjade förra året) som du skulle kunna tipsa om?

Ska jag vara helt ärlig så är nog 2014 mer året jag slutade se serier än började se serier. Orkar jag så hamnar jag med en bok istället för framför TVn/datorn.

Vi har en förkärlek för norska och danska serier och i viss mån svenska. Nya trevliga bekantskaper 2014 var Ögonvittnet, Arvingarna, Tjockare än vatten och Blå ögon. Vi såg också nya säsonger av Borgen, Lykke och Hjem.

Men mest slaviskt så följer jag nog Homeland – den är direkt beroendeframkallande! Två avsnitt av Outlander har vi sett, och det kan hända att det blir fler. Trots att jag inte läst boken!

På DVD så har vi bl.a. sett serien om Varg Veum, som har några år på nacken och så följer jag fortfarande Grey’s Anatomy. Men den vi verkligen fastnade för i somras var serien Nashville. Oerhört lättsmält, distraherande från alla jobbiga händelser och fylld av bra countrymusik 😉

Och apropå TV-serier – glöm nu inte att titta på nya serien Shetland på SVT i kväll! Jag har skrivit om den här. Det är en filmatisering av Ann Cleeves böcker.