toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday har The Broke and the Bookish satt temat till Top Ten Most Anticipated Debut Novels For 2015

Ja, det här är då inget lätt tema för mig som mest läser mina favoritförfattare och så böcker som någon annan skriver om eller rekommenderar. Men till min hjälp har jag ju bokkatalog för våren och diverse tipssidor på nätet. Det är med nöd och näppe jag får ihop 10 stycken eftersom jag varit hård på att det verkligen ska vara debuter. Utan inbördes ordning:

1. Allt att förlora av Sabine Durrant. Psykologisk thriller om en programledare som anklagas för mord.

2. Den första lögnen av Sara Larsson. Gruppvåldtäkt, hämnd.. Låter obehagligt.

3. Kvinnan på tåget av Paula Hawkins. En kvinna bevittnar något från tåget som skakar om henne. Låter spännande men väldigt likt Agatha Christies 4.50 från Paddington eller filmen Fönstret åt gården…?

4. Lycke av Mikaela Bley. Ny svensk deckarserie med kvinnlig huvudperson. Fler argument behöver jag inte.

5. The Liar’s Chair av Rebecca Whitney. Dysfunktionellt äktenskap. Hemligheter. Dödsfall. Brighton. Några av mina triggers;-)

6. The Ice Twins av S K Tremayne. En ung flicka dör. Vad händer när hennes tvillingsyster hävdar att de tagit fel på person? Möjligen för obehaglig för mig…

7. The Killing Lessons av Saul Black. Seriemördare med mystiska ledtrådar. Kan det bli en unik twist på det?

8. Disclaimer av Renée Knight. Om en kvinna som börjar läsa en bok som visar sig handla om hennes egna innersta hemligheter. Låter som en mardröm.

9. Ondskan är en blond pojke av Fredrik Hardenborg. Psykologisk thriller som utspelar sig i ett litet samhälle utanför Uppsala.

10. Tankar mellan hjärtslag av Neftali Milfuegos. Om att växa upp i Sverige i ett ”svenskt område” som en ”andra generationens invandrare”. Känns väldigt aktuellt.

Frågan är om man ens törs titta på vad ni andra skriver idag?