ensmakebitÄntligen söndag! Det här har varit en sällsynt stressig vecka på jobbet med heldagsaktiviteter onsdag, torsdag och fredag. När jag kom hem från jobbet vid 18-tiden på fredagen var det dags att ge sig av till Författarkväll i regi av Svenska Deckarfestivalen. I går lördag, var det två aktiviteter. Först ett samtal och tillkännagivande av nomineringarna från Svenska Deckarakademin, och på kvällen ännu en Författarkväll. Härligt alltihopa 🙂 Nomineringarna har jag skrivit om här, författarkvällarna kommer det inlägg om senare. Idag hoppas jag kunna ta det aningens lugnare.

Detta sagt förstår ni att det inte blivit så mycket läst den här veckan. Men jag har faktiskt just börjat på en ny bok. På bloggen är ju söndag också En smakebit på søndag då man ger smakbitar från boken man läser. Det är Flukten fra virekligheten som håller i den härliga aktiviteten. Min smakbit kommer från Väntar på sol av Andreas Stickler. Andreas är en författare från Sundsvall och jag blev kontaktad av honom med en fråga om jag ville läsa hans bok. Han bor bara några hus ifrån mig så leveransen blev enkel 😉

Boken handlar om Mats, vars fru lämnar honom. Att vänja sig vid det nya livet och att ha dottern varannan vecka visar sig inte vara så enkelt.

Smakbiten kommer från sid 17

Nu var det maj 2006 och det hade blivit ännu lite svårare att ta emot världen med vantarpasol_150pxöppen famn, Jag hade huvudvärk. Sedan flera veckor tillbaka, en lätt huvudvärk, som någon som trycker bara lite för hårt, en huvudvärk som irriterar när man vaknar men när man väl stigit upp, duschat och ätit frukost har man glömt bort den. Sedan, i tunnelbanan eller på jobbet, smyger den sig på igen. Som änglar som inte vill sluta sjunga eller vänner som bara vill väl.
Jag hade inte jobbat mer än normalt, jag hade inte köpt någon ny skärm till datorn eller ändrat inställningar på den gamla. Jag hade inte ändrat belysningen vid skrivbordet, och vårsolen som sken in genom fönstret på kontoret störde inte.
Men det gjorde huvudvärken, så jag beslöt att kolla synen.