ensmakebitDå var det söndag då klockan passerat midnatt. Snart är det sängdags så jag ska snart få njuta av den extra timmen. Den här veckan har inte tiden räckt till så i eftermiddag ska jag in och jobba en stund. Förhoppningsvis minskar stressen då. Vädret ute är ju inget att hurra för, men det är klart jag hellre skulle kura ihop mig i soffan med en kopp te och en god bok.

Söndag på bloggen innebär En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Trots att det varit enormt lite lästid den här veckan så har jag faktiskt läst ut Abattoir Blues som jag skrev om förra veckan. Igår började jag på en bok som jag hoppas ska kunna upprätthålla min läslust, nämligen Fågelbarn av Christin Ljungqvist som jag vann i en bloggtävling. Jag läste första delen, Kaninhjärta, i somras och blev positivt överraskad.

Smakbiten kommer från sid 23

Det var ljudet av glas som splittrades och metall som knycklades ihop, det var ljudet av fagelbarnen mullrande, slitande biltuta och människors hesa, inkapslade skrik, och allt kastades runt, hela världen tumlade. Hanna kände tyngd, massor av tyngd, och hon kände knivhugg i varje bit av kroppen. Mörkret var som tjära och det kom hastiga ljusglimtar, och hon pressades in och ihop, hon klämdes sönder. Hjärtat kämpade ensamt i bröstet, det slog i otakt och flimrade, sen kom skarpt, skärande ljus och tyngden försvann. Hon blev lätt, hon blev stor, större än ett rum, jättelik.
Så satte hon sig upp i soffan, hon klamrade sig fast i ryggstödet och andades häftigt, och såg sig om i det mörka rummet. Tv:n brusade vitt och Samuel hade lämnat henne.