ensmakebitVeckorna går fort och det är söndag igen. Idag har vi planer på aikido, simning och så läxläsning. Det märks att hösten har kommit igång nu.

På bloggen innebär söndag En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Den här veckan har Mari tekniska problem så Astridterese har tagit över. Jag har precis sträckläst Simona Ahrnstedts En enda natt och läste ut den igår. Nu har jag precis börjat på en annan bok som jag sett fram mot att läsa: Liv till varje pris av Kristina Sandberg. Det är den tredje boken i serien om hemmafrun Maj från Ö-vik. Nu har vi kommit fram till femtio- och sextiotalet. Jag tyckte verkligen om del 1 och 2 så förväntningarna är rätt höga.

Smakbiten kommer från sid 9:livtillvarjepris

Vid vilken tidpunkt efter att en människa har försvunnit kontaktar man polisen? Maj vet inte. Hon står i det anonyma, prydliga hotellrummet med sina dubbla gardiner – tunga styva i beige blommönstrad kretong och så de fördragna vita storerna – är de lite gulsolkiga av nikotin? Nu är du änka. Nej! Tomas kommer snart. Ett svagt brus från vattenledningen – någon nattsuddare är fortfarande vaken, Strax före ett. Gå och lägg dig, Maj. Vila en stund.