ensmakebitTvå och en halv dag kvar på den långa sommarledigheten – frågan är nu hur man bäst kan njuta av den. Sitta ute och läsa en bok kanske? På bloggen innebär söndag En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Mari har inte lagt ut dagens inlägg men jag kör ändå.

Just nu håller jag på att läsa en bok som tar sin tid – nämligen del 2 i Sagan om is och eld: Kungarnas krig av George R R Martin. Om inte annat så känner ni nog till serien under namnet Game of Thrones. Jag läste del 1 för två år sedan, så nu gäller det att fräscha upp minnet. Boken är augusti månads val i Makeutmaningen.

Smakbiten kommer från sid 148

Dothrakierna kallade kometen shierak qiya, den blödande stjärnan. Gamlingarna kungarnaskrigmuttrade om att det var ett dåligt omen, men Daenerys Targaryen hade sett den första gången samma natt som hon brände khal Drogo, samma natt drakarna föddes. Kometen förebådar min ankomst, sa hon sig medan hon blickade upp mot kvällshimlen med förundran i sitt hjärta. Gudarna har skickat den för att visa mig vägen.
Men då hon klädde tanken i ord ryggade hennes tjänarinna Doreah tillbaka. ”Åt det hållet ligger de röda vidderna, khaleesi, och det sägs att det är en fasansfull, ofruktbar ödemark.”
”Vi måste gå dit kometen pekar”, envisades Dany, fast om sanningen skulle fram var det den enda väg som låg öppen för henne.