Jag fick ett mejl från författaren Mattias Edvardsson, vars bok Där framtidens fötter vandrar gjorde stort intryck på mig. Han hade sett på bloggen att jag har en tonårsdotter och han undrade om hon kunde tänka sig att läsa hans nya bok Stå ut som är en ungdomsbok. Hon sa genast ja, och fick ett förhandsexemplar tillsänt sig. Här kommer hennes åsikter. Det egentliga recensionsdatumet är 11 augusti, men vi har fått OK att skriva om boken i förväg.

Stå ut av Mattias Edvardssonstaut

A-barnet Nike är trött på att vara alltid så ”perfekta” Nike Ambrosia Melin, så Nike skapar bloggerskan Nicole. Bloggen blir populärare än Nike väntade sig.
Det går inget vidare bra för Liam i skolan, men det bryr han sig inte om. Det finns viktigare saker att bekymra sig för, som att hans mamma har cancer.
Läraren Christers dagar tycks komma och gå utan att den ena tycks den andra olik. Han är ensam hemma, ensam på jobbet, ensam var han än är. Så har det varit sen han blev änkling.

Jag tycker om den här boken, den är enkel på något vis. Jag kunde helt enkelt leva mig in i boken, den är lättläst, handlingen är intressant och relativt verklighetstrogen. Jag sträckläste den här, tyvärr tog det bara tre timmar.

Boken handlar om relationer, mobbing, att vara någon annan, att vara sig själv och att mista (eller hålla på att mista) någon man älskar.

Betyg: 4,5 av 5 (?) möjliga

Observera! Boken tål omläsningar!

/Emelie, 14 år

PS Emelie har hittills aldrig satt en 5 på en bok. Därav frågetecknet. Det kan ju alltid finnas någon bok som är ännu bättre hur mycket hon än gillar en bok…