En France

Årets sommarresa gick till Frankrike i två veckor. Först var vi i Paris och sedan var vi i Fréjus på Franska Rivieran. Storstad och sol/bad på samma resa. Det finns förstås otroligt mycket att visa och berätta från resan, men det här är ju ändå en bokblogg så jag ska hålla mig till det bokrelaterade.

Jag har varit flera gånger i Paris, men det här var första gången jag var inne i den berömda bokhandeln Shakespeare and Company. Otroligt mysig och charmig (men förbjudet att ta bilder inne i den) – rekommenderas starkt.

IMG_5434

Naturligtvis så inhandlades en bok, och jag fick den stämplad, med bokmärke och tillhörande påse.

20140716_201224

IMG_5488Dottern hade sett fram mot att sitta på café i Paris och läsa och det gjorde vi faktiskt ett flertal gånger. Det mest berömda stället var Café de Flore, caféet där Jean Paul Sartre och Simone de Beauvouir var stamgäster. Väldigt dyrt (och varmt inne) men gott var det.

IMG_5481Vi går alltid i bokhandlar på resor, och vi gjorde ett besök i en av bokhandlarna i kedjan fnac. Jag brukar alltid kika på vad jag kan få syn på av svensk litteratur och som vanligt var det på deckaravdelningen man hittade det mesta, t.ex. under bokstaven K där jag hittade Kallentoft.IMG_5486

 

Camilla Läckbergs böcker låg framme centralt placerade. Hela hennes serie hade den här designen. Inte typiskt deckare tycker jag.

IMG_5487I Fréjus fanns det bara en bokhandel men även i den fanns det skandinavisk litteratur.

IMG_5872

Här fick Camilla Läckberg pryda väggen.

IMG_5873Förutom boken ovan så köpte jag en bunt bokmärken. Perfekta souvenirer – tar lite plats och kommer till användning. Två från Louvren, två från Orsaymuséet, ett från Eiffeltornet, ett från Shakespeare and Company, ett från Fréjus och ett från Picassomuséet i Antibes.

20140717_152340

Ett bokmärke som jag inte köpte då jag tyckte det var för dyrt var det här:

IMG_5609

Så avslutar jag med en bild som inte alls är bokrelaterad även om det såklart fanns en bok med vid poolen 🙂

IMG_5665

 

4 kommentarer

  1. Vilken härlig resa det måste ha varit! Själv åker jag ofta till Milano men har aldrig tänkt på att titta hur våra svenska böcker blir placerade i bokhandeln etc, men när jag reser dit nästa gång så ska jag ta en runda och kolla.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.