ensmakebitSöndag i en rätt händelserik vecka på flera plan. Det extremt kyliga midsommarvädret (6 grader och regn på kvällen t.ex.) som avslutat veckan har varit mindre uppmuntrande. Men å andra sidan så har det ju ökat möjligheterna till läsning rejält. Idag ska barnen ut på lite egna äventyr i några dagar, så det kommer att bli tyst här hemma.

Söndag innebär En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten på bloggen. I går så läste jag ut en mycket spännande bok, Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen, och jag drabbades lite av ”book hangover”. Något spännande ville jag inte läsa, så då fick det bli lite feelgood. Ur dotterns bokhylla plockade jag en bok jag planerat att läsa ett tag. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon. Den handlar om Rachel, som just blivit av med sitt jobb och hennes älskade har gjort slut. I samma veva ärver hon sin mosters hus på landet med ett hem för övergivna hundar.

Smakbiten kommer från de första raderna i boken:ensammahjartan

Första veckan i februari hade Rachel Fieldring ett riktigt glamoröst jobb som PR-konsult för ett antal internetföretag, en älskare som gav henne blommor med jämna mellanrum och klädde sig snyggare än hon själv, städhjälp och en hy som var tre år yngre än hennes biologiska ålder, trettionio. 
Men veckan därpå hade hon i en handvändning förlorat både sitt livs stora kärlek, sin lägenhet i Chiswick och sitt jobb. Samma morgon hade hon också hittat sitt första silverstrå, som lyste som en stoppsignal i hennes tjocka, svarta hår, och fått ett sms från sin syster Amelia som förebrådde henne för att hon glömt bort sin systerdotters femårsdag. ”Bara för att du inte själv har barn får du inte vara hur jäkla egotrippad som helst.”