toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday sätter The Broke and the Bookish temat till Top Ten Books On My Summer TBR list

Det är ju lite av samma tema som var i fredagens bokbloggsjerka så till viss del kommer jag att upprepa mig. Sen är ju frågan, är sommaren när man har ledigt? Den här gången så sätter jag att sommaren är juni-juli-augusti trots att jag jobbar en del av den tiden och barnen börjar i skolan igen i slutet av augusti. Här kommer ett axplock av vad jag skulle vilja hinna med:

1. Den fallande detektiven av Christoffer Carlsson. Den kommer ut 20 augusti enligt katalogen (fast på Bokus står det juli?) och jag har sett den på både höst- och sommarlistor. Men strunt samma. Jag ska läsa den!

2. Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald har både maken och dottern redan läst. Känns som en perfekt sommarbok.

3. Ildmannen av Torkil Damhaug. Självklart så ska jag läsa något på norska och den här står högst på listan.

4. Kod 400 av Sophie Divry är en tunn sak som stått på tok för länge i hyllan.

5. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon står i dotterns hylla och jag har länge velat läsa någonting av den författaren.

6. Något av David Eddings. Dotterns älsklingsförfattare och jag vill ju gärna se vad det är som gör att hon gillar honom så mycket. Förmodligen blir det den första delen i Sagan om Belgarion.

7. Den man älskar av Mari Jungstedt. Står i hyllan och väntar. En deckare av Jungstedt hör sommaren till.

8. Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen. Hoppas jag dyker upp i brevlådan snart.

9. The Cuckoo’s Calling av Robert Galbraith. Har legat på plattan i evigheter och när vi åker på semester ska jag försöka få den läst.

10. Rosor, kyssar och döden av Maria Lang. Har stor lust att läsa både en och två av Maria Lang i sommar, och den här står i hyllan och väntar.