ensmakebitDå var det söndag igen då, sista dagen på en fyradagarshelg som vi hunnit med att gå på bio, handla mat, shoppa avslutningskläder till barnen, läxarbete men inte minst ta det lite lugnt och läsa. Idag spurtar vi med scoutavslutning och aikidogradering på en och samma dag.

På bloggen är söndag som vanligt att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar hittar ni här. I går började jag på en ny bok, ett recensionsexemplar som legat alldeles för länge. Boken heter Till min bror och författaren är Anna Frise Rapp. Det är en tunn bok, men jag tror den ändå kommer att ta sin tid. Den är baserad på verkliga händelser och beskrivs som ”en skildring av två syskons samtal om en psykiskt instabil mor och en far som är oförmögen att hantera situationen”.

Smakbiten kommer från de allra första raderna i boken:tillminbror

Så bra att du kunde ta dig tid att lyssna. Det gör det enklare och mer motiverat för mig att berätta. Men samtidigt blir det svårare, för det tvingar mig att beskriva händelserna mer ingående än om jag bara hade talat till mig själv. Jag vill ju att du ska förstå dem rätt. Det är inte givet för dig, det som är självklart för mig.