jerkaFredag. Underbart skönt, och idag ska jag försöka att bara pusta ut. Fredag är också bokbloggsjerka hos Annika. Idag frågar hon: För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat? För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

Svar: Nej, jag har hittills aldrig köpt en fysisk bok av en e-bok jag gillat.

Jag är ganska ”ny” e-boksläsare, har läst e-böcker i ungefär ett år sen, och hittills har jag inte gjort det Annika frågar om. När jag köpte plattan så ingick ett ”utdrag” ur Veronica Roths Divergent men den köpte vi. som ett fysiskt ex, utan att jag ens läst utdraget på plattan. Dels så var det just ett utdrag, och dels så ville vi ha den på svenska. Om jag läste en bra e-bok som jag tror någon annan i familjen skulle uppskatta lika mycket kanske jag skulle köpa en fysisk bok. Har också funderat på när jag fått recensionsexemplar av en bok som ingår i en serie där jag har alla de andra som fysiska böcker, om jag ska köpa den om jag hittar den billigt senare. Men hittills har det inte hänt.

Har inget minne av att det andra hänt heller. Om jag lånar en bok är det ofta för att jag tror att jag inte vill köpa den.