toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday sätter The Broke and the Bookish temat till: Ten Books I Almost Put Down But Didn’t.

Hm, det här känns som om det blir en omvänd rekommendationslista? Böckerna nedan slutade jag nästan att läsa. Det finns säkert andra som jag ändrat åsikt om under läsningens gång, dvs böcker som växt, men den enda av de nedanstående som jag kan säga det om är 1:an.

1. Pojken som läste Jules Verne av Almudena Grandes. Hade det inte varit ett recensionsexemplar så hade jag inte fortsatt. Nu blev det bra ändå.

2. Simma i mörker av Kjell Eriksson. Bad om den som recensionsexemplar eftersom jag gillar hans deckare. Big mistake.

3. Hello Kitty måste dö av Angela S Choi. Jag kan gilla absurt men det här gick över gränsen. Jaja, den var i alla fall kort.

4. Blått blod av Lars Ragnar Forssberg. Min första bok genom Booked. Det blev trots allt fler…

5. Tusen små bitar av James Frey. Oerhört omtalad bok. Jag förstod inte storheten. I efterhand är jag mest fascinerad över att jag tog mig igenom den.

6. Jag är Zlatan av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz. Hade den inte varit en bok i bokcirkeln på jobbet, hade jag inte haft så lite att läsa med mig på konferensen, hade inte… Nåja, på sätt och vis är jag nöjd att jag läste den.

7. Paganinikontraktet av Lars Kepler. Alltså vad hände? Hypnotisören var ju så bra? Urtråkig tyckte jag den här var.

8. The last breath av Denise Mina. Fick mig att göra slut med Denise Mina. Jag har nog med serier att läsa.

9. Den andalusiske vännen av Alexander Söderberg. Hypad. Omskriven. Filmrättigheter sålda. Ibland ska man inte gå på det där var min slutsats.

10. Artighetsreglerna av Amor Towles. Den här var jag säker på att jag skulle gilla utifrån allt jag läst om den. Jag trodde länge det skulle vända. Det gjorde det aldrig.