jerkaHela veckan är upp och ner. Ledig igår och så jobbade jag idag (jag är normalt ledig på fredagar). Är helt dagvill. Men Annika säger att det är fredag och bokbloggsjerka så då går jag på det. Gudskelov så är frågan inte alltför komplicerad att förstå:  Vilken är den bästa bok du har läst hittills i år? 

Jag har gett högsta betyg till följande böcker i år: Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson, Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran RosenbergTiggarflickan av Alice MunroDär framtidens fötter vandrar av Mattias Edvardsson och Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson.

Det är ju helt omöjligt att ranka dem sinsemellan, de har förtjänat högsta betyg på olika grunder, det enda de har gemensamma är att jag verkligen gillat språket i dem (jo, sånt är viktigt). Men nu var det ju en bok jag ska välja och då får det blir Där framtidens fötter vandrar av Mattias Edvardsson. Den var en så oväntad stark upplevelse av en för mig ny författare och den var den mest personliga av dem.