Bokbloggsjerka 25-28 april: Book Hangover

jerkaI veckans bokbloggsjerka så frågar Annika: Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ”21 signs you´re suffering from a book hangover”? Vilket eller vilka i så fall?

Först kanske det är bra att definiera book hangover och det gör man på sajten som: the struggle a person goes through trying to connect with a reality after finishing an amazing book.

Jodå, den känslan har jag upplevt och jag vet några böcker jag skulle kunna nämna direkt. Men vilka av tecknen då?

3. Att använda ”slang” från böckerna i verkliga livet. Hallå mugglare…

4. Att ”verkligheten” är där böckerna äger rum. Ja, till viss mån. Jag kan vara på väg att säga ”jamen jag känner en person som…” i en vanlig konversation och sen hejda mig när jag inser att det var ju en person jag just läst om.

5 och 6. Att beställa alla andra böcker av författaren och febrilt leta efter en uppföljare. Ja och ja. Mer än en gång.

17, 19, 20 och 21. Att försöka hitta en annan bra bok, att hitta en annan bok (som man alltid gör till slut) och så blir det samma sak igen. Är inte det självklart? Och hur är det tecken?

13 kommentarer

 1. Det där att leta efter fler böcker, tidigare eller kommande. Så hittar man en tidigare och det står ”slut hos förlaget”. Då blir man ledsen. Men som sagt. Man går vidare och hittar snabbt något nytt man fastnar för.

  Gilla

 2. Hehe när man säger ”jag känner en …” har jag nog också gjort, när jag tänker efter. Man vill liksom gärna dela med sig av sina ”vänner” till de runtomkring en, men upptäcker hur knasigt det kan uppfattas.

  Gilla

 3. Jag har också gjort det där med att börja prata om en person som om den vore verklig och som om jag kände den, bara för att inse att hoppsan, det var visst en litterär karaktär 🙂

  Gilla

 4. Det var nog bara 20 som helt och fullt stämde in på mig, börjar på en ny bok, så jag tror inte jag har så mycket boksmälla… Punkt 5 ser jag bara som smart beteende, den författaren kan ju skrivit mer läsvärda saker, lika bra att kolla upp det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.