Bokbloggsjerka 18-21 april: Skruvade filmer/TV-serier

jerkaI veckans bokbloggsjerka frågar Annika: Vilken är den mest skruvade tv-serie/film du har sett i din favoritgenre?

Hm, det var ingen enkel fråga att svara på med ett förkylningstungt huvud utan associationsförmåga. Jag har ingen direkt ”favoritgenre” när det gäller TV-serier, även om vi tenderar att se en viss typ av serier. Riktigt skruvade serier och filmer brukar jag dessutom undvika 😉

Den som först dök upp i huvudet var den danska serien Livet på Lærkevej som handlade om några syskon som hade maffian efter sig och skulle gömma sig genom att leva förortsliv i en förort till Köpenhamn. En annan dansk serie som har en del riktigt absurda scener Lykke. Inte minst kommunikationschefen på det företaget agerar ju bisarrt. Men en snabb fråga till maken gav förstås det givna svaret: Twin Peaks!

 

 

18 kommentarer

  1. Jag har inte sett Twin Peaks men den verkar faktiskt riktigt skruvad 🙂 Tur du med tycker moderna Sherlock var lite skum, för jag kände mig ute på hal is där ett tag… Många som gillar 🙂

    Gilla

  2. Något ganska nytt som är skruvat är ju Doctor Who annars. Funderar på om den kan mäta sig med Twin Peaks men känner nog att de är skruvade på olika sätt. Annars tycker jag nog att Lost kunde göra det.

    Gilla

  3. Jag funderar och funderar och kommer bara på Twin Peaks – och den tyckte jag verkligen INTE om. Men så kom du och påminde om Livet på Laerkevej – och den gillar jag ju. Ja!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.