toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday så har The Broke and the Bookish temat: Top Ten Bookish Things (That Aren’t Books) That I’d Like To Own (new bookshelves, bookends, cool bookmark, a bookish shirt, etc. You can add things you DO own if you want).

Det finns säkert bokliga saker som vore bra att ha, men jag har inte helt koll på det. Däremot så har jag fått/shoppat en del ändå på sistone, så det får bli en blandning. Jag har gjort liknande listor förut men den här gången så tänker jag hålla mig till det materiella helt och hållet.

Saker som införskaffats rätt nyligen eller som jag inte kan undvara.
1. Nya bokhyllor känns befriande, man köper sig utrymme helt enkelt. I början av mars investerade vi i ett antal sådana, se inlägget här.
2. I en bokbloggsjerka så vann jag en jättesnygg bokask från Nillas Handelsbod, nämligen en sån här.
3. Nya glasögon. Min syn har blivit sämre med åldern, och efter ett besök hos optikern häromveckan väntar jag nu på nya glasögon. Helt nödvändigt när jag ska läsa, trots att det är mer eller mindre ruinerande eftersom jag behöver progressiva.
4. En läsplatta köpte jag förra året, nämligen en Sony T3 Reader, med fodral. Väldigt praktiskt ibland, även om det inte går upp mot vanliga böcker.
5. Utan Book Collector så vore vi helt förlorade. Och våra böcker likaså.
Så några saker som jag önskar mig
6. En läskudde som den här är jag nyfiken på. Är det bra för axlarna måntro?
7. Ett Exlibris har jag skrivit om förut och det önskar jag mig fortfarande. Helst i form av en reliefstämpel.
8. Bokstöd behövs till de nya bokhyllorna. Men här är jag lite kinkig med hur de ser ut och fungerar.
9. Jag dricker mycket te och en snygg te-mugg med ett bra citat skulle inte vara fel. Men det måste ju vara ”rätt” citat och det har jag inte hittat. Eller kanske jag bara ska köra en sån här Bokmalsmugg?
10. På min önskelista står också ett antal filmer, bl.a. filmatiseringarna av Farliga drömmar, Tragedi på en lantkyrkogård och Farliga drömmar, alla böcker av Maria Lang.