ensmakebitHelg och söndag. Trött som attan och idag blev det en rejäl sovmorgon. Veckan har varit rätt intensiv, med två längre tjänstresor ”över dan”. Sju timmar tåg den ena dan och fem den andra. Då blir man trött. Men å andra sidan så tycker jag man med gott samvete kan lägga undan jobbet och ta fram den skönlitterära boken framåt kvällen på tåget. Så det har blivit en hel del läst den här veckan.

Lite extra roligt var när jag på Pocketshop på Centralen i Stockholm bläddrade i pocketutgåvan av Skuggbarn av Caroline Engvall och hittade det här:

IMG_20140402_165552

Söndag innebär också En smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten. Igår började jag läsa en ny bok: Där framtidens fötter vandrar av Mattias Edvardsson. Det är ett recensionsexemplar som jag fått av författaren och som blivit liggande lite för länge. Den handlar om Charlie. När hans pappa dör så ryms allt han äger i en plastsäck. Charlie får plastsäcken och börjar se tillbaka på sin barndom i åttiotalets Malmö.

Smakbiten kommer från sid 16darframtidensfotter

Jag tänker: jag bär med honom med mig nu. Jag är han. Allt som återstår av Johan Borg är nu jag. En blå sopsäck med kläder, kniv och skrivbok – och så jag. Länge försökte jag förneka det, intalade mig själv att genetikens spår är så suddiga att betydelsen är lika med noll, men år efter år fann jag honom i mig själv, hans ord och tankar, hans ängslan och oro, hans ondska. Allt som han var, är nu i mig.