ensmakebitUnderligt – snöoväder i torsdags och nu strålande sol och ca +10 grader. Ja, själv har jag inget emot att snön slutligen försvinner…  Veckan har bjudit på både tjänsteresa till snöiga Sollefteå och födelsedagsfirande i familjen. Idag är det som vanligt handling, städning och skjutsande som står på schemat. Men ibland känns det väldigt bra att kunna säga just att allt är ”som vanligt”!

På bloggen är också allt ”som vanligt” och eftersom det är söndag innebär det att det blir En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Smakbitarna hittar ni här.

I går började jag på en ny bok. Efter att ha tagit mig igenom Metro 2033 så kände jag att jag behövde något lättläst och underhållande. Mitt val blev ett recensionsexemplar som ska recenseras i början av april. Det är Kristina Appelqvists senaste bok Minns mig som en ängel. Jag har läst några av hennes deckare tidigare, och är lite svag för universitetsmiljön. Nu är det en ny serie, med nya huvudpersoner, men fortfarande med universitets- och Skövdeanknytning. Den handlar om litteraturforskaren Helena Waller som dras in i ett morddrama när en kollega mördas.

Smakbiten kommer från sid 15:

Med viskande röst berättade Karen Jensen att hon för många år sedan hittat ett brev minnmigsomenangelfrån Karen Blixen till Denys Finch Hatton, mannen som Blixen älskat så innerligt och som omkom i en flygolycka när han var fyrtiofyra år.
En kväll då Karen Jensen arbetat med sin doktorsavhandling hade hon befunnit sig i författarinnans hem för att studera hennes privata bibliotek. På måfå drog Karen ut några böcker och när hon öppnade Gösta Berlings saga trillade brevet ut. Så fort hon läst det förstod hon att det var opublicerat, hon hade aldrig sett det tidigare och var övertygad om att hon var den första som läste brevet sedan Karen Blixen stoppat det i boken många år tidigare.
”Vad stod det i det?” frågade Helena lågt.