jerkaI veckans bokbloggsjerka så frågar Annika:

Har du sett någon pjäs eller liknande som du av en eller annan anledning tvingades att se men som du absolut inte gillade?

Om du vill får du vända på frågan för att i stället berätta om en pjäs eller liknande som alla bara MÅSTE se. 

Lite knepig fråga för i mina ögon så beror det här oerhört mycket på uppsättningen av pjäsen. Samma pjäs kan bli bra i en uppsättning, och rätt dålig i en annan.

Jag väljer den andra delen av frågan och som vanligt så kan jag inte hålla mig utan tar två exempel. Båda bokrelaterade.

För ungefär ett år sedan var vi och tittade på uppsättningen av Jonas Hassen Khemiris Jag ringer mina bröder som hade en föreställning här i stan under sin riksturné. Den var riktigt, riktigt bra och vad jag tyckte kan ni läsa här.

Vi har som tradition att när vi reser utomlands till större städer så ska vi försöka gå på teater/konsert/musikal och det har blivit ett antal under årens lopp. Jag tror musikalformen på det stora hela är vår favorit och bland dessa så är det uppsättningen av Les Misérables som är baserad på Victor Hugos roman som vi rankar högst. Den såg vi i början av 90-talet i London.

Tillägg: Inser att jag nog vill göra lite reklam också. När barnen var yngre så gick vi rätt mycket på barnteater och förra året så var vi på en pjäs (för vuxna) som heter Spelet om Stenstan. Vi tyckte det var en otroligt bra pjäs, hela familjen. Den föreställningen har setts av ca 4000 personer vilket inte är illa här i stan. Teatergruppen som stod både för dessa barnföreställningar och Spelet om Stenstan heter Teater Soja, och jag kan varmt rekommendera deras föreställningar.