ensmakebitSöndag. Strålande sol men minusgrader igen efter en veckas vårväder. Känns bra att den här veckan snart är slut. Efter tredje veckan av sjukstuga i familjen så tycker jag det räcker nu. I morgon hoppas jag vi kan ta nya tag och kanske kanske kan få till en obruten jobb/skolvecka. Idag ska jag simma med sonen och hans kompis. Får se om vi kan klämma in lite klädshopping också (sanslöst hur de växer!). Återstår att se hur det går. Annars har det varit en lugn och oplanerad helg – det kändes som om det har behövts.

Läst har jag faktiskt gjort i alla fall under veckan en del, så det är något positivt. Idag är det En smakebit på søndag på bloggen och då ska jag dela med mig av en smakbit av boken jag läser nu. De andra smakbitarna hittar ni hos Flukten fra virkeligheten.

Boken som jag började på igår heter Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij. Utspelar sig i Moskva år 2033 efter ett stort krig som lämnat jorden i ruiner. Tja, lite utanför min bekvämlighetszon, men den ingår i min Makeutmaning, så vem vet – jag kanske blir positivt överraskad.

Smakbiten kommer från första raderna i boken:metro2033

”Vad var det? Artiom, gå och se efter!”
Motvilligt reste sig Artiom från sin plats vid lägerelden. Han drog fram sin automatkarbin från ryggen och började gå mot mörkret. Vid ljuskretsens yttersta rand stannade han, osäkrade vapnet ljudligt och ropade hest:
”Halt! Lösen!”
Ur mörkret, varifrån de några sekunder tidigare uppfattat ett konstigt prassel och ett dovt mumlande, hördes raska steg av tassar.