ensmakebitSista dagen på sportlovet, eller ”läslovet” som vi hade tänkt oss det skulle vara ska tillbringas i vila. Som så många andra av dagarna, eftersom vi inledde lovet med magsjuka och avslutar det med någon form av infektion/influensa. Inte riktigt hur jag hade tänkt mig, men lugnt blev det i alla fall…  Utom igår då jag och maken faktiskt tog oss iväg på den inbokade konserten med Europe. Riktigt bra var den!

Inte har det blivit så mycket läst som jag tänkt heller, när jag inte försökt sova mig frisk har jag gjort hemtentor och skrivit slutrapport i kursen jag läser. Däremot har vi inhandlat en massa nya bokhyllor och fått ordning på bokkaoset. Men läsningen då? Igår så slappade jag hela dagen och sträckläste Andra andningen av Sofie Sarenbrandt. Perfekt läsning för en sådan dag. Så när jag äntligen pallrade mig upp ur sängen i morse förmiddags stod jag inför beslutet att välja ny bok.

På bloggen innebär ju söndagar traditionsenligt En smakebit på søndag som hålls i regi av Flukten fra virkeligheten och för att kunna delta måste jag ju också ha valt bok! Valet föll på Ritual av Mo Hayder, ett recensionsexemplar som stått på tok för länge i hyllan. Den första i en serie som handlar om kriminalkommissarie Jack Caffery.

Smakbiten kommer från första kapitlet:ritual

Strax efter lunch en tisdag i maj, tre meter under vattenytan i Bristols ”flytande hamn” slöt polisdykaren ”Flea” Marley, sina behandskade fingrar runt en människohand. Hon blev halvt överraskad över att den varit så lätt att hitta och sparkade till med benen så att slam och motorolja yrde upp från bottnen. Överkroppen tippade bakåt och flytkraften kom henne att börja stiga mot ytan.