jerkaFredag och bokbloggsjerka. Kan inte bli bättre. I dag frågar Annika: Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå?

Från början så tänkte jag att det inte skulle bli några reaböcker i år. De jag var sugen på finns ju som pocket eller kanske som ebok. Men så bad Lennart, som är bokhandlare här i stan, mig att tipsa om reaböcker på en förkväll i bokhandeln. Vad jag tipsade om och hur kvällen var kan ni läsa om här.

Eftersom det fanns böcker i katalogen som jag var nyfiken på så fick jag några av dem i förväg för att läsa inför, och kanske tipsa om på, förkvällen:
Livet efter dig av Jojo Moyes
Boel och Oscar av Josefine Sundström
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs

Av dem var det den första jag var mest sugen på att läsa. De två första hann jag med att läsa innan förkvällen, den tredje har jag inte läst ännu. Dessutom är jag lite sugen på en av kokböckerna i katalogen (Monikas vardagsmat) och det låter som om jag skulle kunna få den också som bonus 😉

Jag har medvetet låtit bli att surfa runt och kolla reorna på nätsajterna. Någon form av självbevarelsedrift får man väl ändå ha… *host*.