ensmakebitDen här helgen har jag försökt att ta det lugnt, det har blivit lite väl mycket stress den senaste tiden och kroppen tar stryk. Det innebär förstås att jag försökt unna mig en hel del lästid, men lite OS (vilket lopp av damerna igår!) och fikatid har det också blivit. Idag har jag planer på en promenad också utöver de vanliga söndagsgöromålen.

På bloggen så är söndag=En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. För veckans smakbitar så klickar ni här.

Nästa måndag ska jag tipsa om reaböcker på Vängåvans bokhandel när de har förkväll inför rean. I veckan var jag inne där och fick låna några böcker som jag tror skulle kunna vara värda att prata om men som jag inte läst. I går läste jag ut Livet efter dig av Jojo Moyes och nu står Boel och Oscar av Josefine Sundström på tur. Jag läste hennes Vinteräpplen i höstas och var positivt överraskad.

Boel och Oscar är nyblivna grannar. Han är 90 år, en före detta arkitekt som bott i huset sen han själv ritade om det. Hon är en 30-årig före detta gallerist som just kommit hem från en utlandsresa. En vattenläcka i taket blir upptakten till en oväntad vänskap.

Smakbiten kommer från sid 9:boelochoscar

Vad kunde det vara för kvinna som skulle flytta in? Han hade förhört sig hos Birger Borglund, bostadsrättsföreningen Myntets ordförande som träffat henne.
– Hon sa inte så mycket, kändes annorlunda på något vis. Nästan sur. Och så hade hon, vad ska jag säga, lite sjavig frisyr, hade Birger Borglund sagt, samtidigt som han berättade att hon skulle hämta sina nycklar senast klockan tio. Mer information hade Oscar inte fått.