tematrioI veckans tematrio skriver Lyran så här: I helgen har vi bokat flygbiljetter till London och därför har jag ovanligt stort fokus på allt brittiskt just nu. Jag läser ju en hel del brittiskt, även om jag inte kan kalla mig anglofil precis. Men jag kanske kan bli … Berätta om tre bra romaner/författare från England.

Åh, det låter helt underbart – hoppas ni får en bra resa.  London är ju liksom min favorithuvudstad.  Vi var där förra året på påsklovet i början av april, och jag kan säga att det inte bara var en gång vi var i en bokhandel… Bl.a. tillbringade vi en hel del tid på Waterstone vid Picadilly och det blev en rejäl skörd böcker.

Jag läser väldigt mycket engelsk litteratur men låter min tematrio får ta sitt avstamp i förra årets Londonbesök.

1. Ett spontaninköp var Capital av John Lanchester. En författare jag aldrig läst något av tidigare, men den boken var precis i min smak.

2. På min lista över författare jag ville köpa mer av stod Jeanette Winterson, efter att jag läst hennes Why be happy when you can be normal? och i London köpte jag Oranges are not the only fruit. Det är en författare som jag definitivt planerar att läsa mer av.

3. En författare som jag hade tänkt köpa en bok av var S J Bolton som tillhör mina favoriter i spänningsgenren. Men det var helt utsålt på den gigantiska bokhandeln Waterstone! Så populär var hon just då i alla fall.