ensmakebitJaha, det snöar igen. Nu har det snöat varenda dag i över en vecka. Vackert, men att ge sig ut på vägarna som vi ska idag gillar jag inte. För att inte tala om detta evinnerliga skottande. Innan dess ska jag försöka förbereda lite inlägg på bloggen, för i morgon börjar jag en kurs som jag ska gå utöver jobbet så jag gissar det blir mycket att göra de närmaste månaderna.

På bloggen så innebär söndag förstås En smakebit på søndag i regi av bloggen Flukten fra virkeligheten. Smakbitarna som deltagarna delat med sig av hittar ni länkar till här.

I min ambition att beta av recensionsexemplar som blivit liggande har turen kommit till Weirdo av Cathi Unsworth som är ett recensionsexemplar som kom som en överraskning från förlaget. Den handlar om privatdetektiven Sean som efter tjugo år undersöker fallet med den femtonåriga Corrine Woodrow som dömdes för mord på en klasskamrat.

Jag började läsa boken i går morse och jag har hunnit rätt långt, det var svårt att släppa boken. Men smakbiten kommer från första sidan:wierdo

Sean Ward hade läst varenda fil och nyhetsartikel han kunnat hitta om den blodiga sommaren 1984. Han såg ett tonårsansikte framför sig, en flicka med spretigt och rakat svart hår, tjocka svarta linjer runt vad som rutinmässigt beskrevs som ”ondskans ögon”. Man fortsatte hellre att publicera bilden av henne då hon arresterades, än den nedtonade, välklädda tonåring som till slut hade anlänt till domstolen. Vanligtvis tillsammans med fotografier av en blonderad Myra Hindley.