jerkaI dagens bokbloggsjerka så skriver Annika så här: Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Nåväl. Min genre? Tja, det är väl ändå deckare/thrillers framförallt. Men jag kan nog inte låta bli att nämna några andra serier också. Minnet är kort, så mest blir det serier som är rätt ”nya”.

1. Mordkommissionen har en speciell plats i mitt hjärta. Å vad jag tyckte den var bra. Å vad jag sörjde när sista avsnittet var över.

2. Ettan var min första introduktion till danska TV-serier, i alla fall på riktigt. Den näst bästa tycker jag är Borgen, som vi följer slaviskt. Även Lykke, Lærkevej, Bron och Brottet har vi sett och gillat. Alla är ju inte thrillers men jag läser ju annat också.

3. Homeland tycker jag är briljant. Nej, jag var inte övertygad från första avsnittet men nu… Jag tyckte t.o.m. att säsong 3 var bra.

4. Himmelblå är en norsk serie med mycket charm. Den tyckte vi så mycket om att vi köpte alla tre säsongerna på DVD i Norge och hade ett maraton några sommarkvällar häromåret.

5. Ja, det finns andra TV-serier som jag följer eller har följt och älskat, som Greys Anatomy, Private Practice, Brothers and Sisters, Gilmore Girls, men så mycket koppling till min favoritgenre i böcker har de inte. För sjiukhusserier har jag inte läst sen tonåren 😉

Jaha, i den här jerkan kommer jag definitivt att säga ”Just ja, den skulle jag haft med”…