Bokbloggsjerka 17-20 januari: FavoritTV-serier i favoritgenre

jerkaI dagens bokbloggsjerka så skriver Annika så här: Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Nåväl. Min genre? Tja, det är väl ändå deckare/thrillers framförallt. Men jag kan nog inte låta bli att nämna några andra serier också. Minnet är kort, så mest blir det serier som är rätt ”nya”.

1. Mordkommissionen har en speciell plats i mitt hjärta. Å vad jag tyckte den var bra. Å vad jag sörjde när sista avsnittet var över.

2. Ettan var min första introduktion till danska TV-serier, i alla fall på riktigt. Den näst bästa tycker jag är Borgen, som vi följer slaviskt. Även Lykke, Lærkevej, Bron och Brottet har vi sett och gillat. Alla är ju inte thrillers men jag läser ju annat också.

3. Homeland tycker jag är briljant. Nej, jag var inte övertygad från första avsnittet men nu… Jag tyckte t.o.m. att säsong 3 var bra.

4. Himmelblå är en norsk serie med mycket charm. Den tyckte vi så mycket om att vi köpte alla tre säsongerna på DVD i Norge och hade ett maraton några sommarkvällar häromåret.

5. Ja, det finns andra TV-serier som jag följer eller har följt och älskat, som Greys Anatomy, Private Practice, Brothers and Sisters, Gilmore Girls, men så mycket koppling till min favoritgenre i böcker har de inte. För sjiukhusserier har jag inte läst sen tonåren 😉

Jaha, i den här jerkan kommer jag definitivt att säga ”Just ja, den skulle jag haft med”…

38 kommentarer

 1. Jag har bara sett två av dessa och det är Mordkommissionen och Grey’s Anatomy. Mordkommissionen älskade jag som barn. Och Grey’s Anatomy var mitt guilty pleasure under en period.

  Det har nog hänt att jag har sett enstaka avsnitt av Private Practice och Gilmore Girls, när jag tänker efter. Men jag har inte fastnat för dem.

  Gilla

 2. Inte min typ av jerka denna vecka, då jag knappt tittar på tv, har väl sett något avsnitt av Greys anatomy och något av Mordkommissionen. Den sistnämnda tittade man mest på för Mads var så snygg.Hehe.
  Mia

  Gilla

 3. Jag tyckte om första säsongen av Homeland men tröttnade en bit in i andra säsongen, den var inte dålig men vi följer så många serier att de som inte var favoriter fick lov att ryka 😉

  Gilla

 4. Homeland har jag inte sett, men jag har hört att den ska vara bra. Dessvärre är det med TV-serier ungefär som det är med böcker i serie, jag följer på tok för många 🙂

  Gilla

 5. Jag fick verkligen gå utanför min genre för att hitta serier som ligger närmast mitt hjärta. Glömde sjukhusserierna dock… grey’s anathomy gav jag upp typ säsong sju(?) eftersom jag inte orkade med Meredith mer, haha. Älskade private practise, ER (kul i efterhand att George Clooney hade så stor roll…)… Fanns mycket bra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.