jerkaDen här veckan hade jag planerat att jobba som en idiot mot en viktig deadline på tisdagen, och sen ha ledigt för att julklappshandla och pyssla. Jo hejsan. Istället däckade jag med 40 gradig feber, hosta och annat elände. Febern har gått ner, men igår så sa läkaren ”streptokocklunginflammation” (nytt spännande ord för min vokabulär!) och här ligger jag fortfarande i soffan.

Jag har inte ens orkat läsa (!!) och glott på TV-program jag inte ens visste existerade (The real housewives of…). Bloggen har tickat på med förhandsprogrammerade inlägg, men nu är det slut på sådana. Eftersom det dessutom är fredag så tänkte jag lyfta blicken bort från TVn och delta i Annikas bokbloggsjerka. Veckans fråga är:

Den självklara frågan torde nog vara vad ni önskar er i julklapp, men det förutsägbara är en aning tråkigt tycker jag. Därför tänkte jag grilla er i ämnet om vad som kommer att bli ert bokliga löfte 2014.

Visserligen har vi till 10 januari på oss, och min hjärna går inte på full fart men eftersom jag tänkt göra det mindre komplicerat för mig 2014 så svarar jag redan idag.

Mitt första och största bokliga löfte är att ge mig mer möjlighet till ren lustläsning. Att spontant kunna plocka upp en ny bok istället för ”måsten” utan att få dåligt samvete.

Som följd av det måste jag begränsa mig till utmaningar som stimulerar min läsglädje (som Boktolvan, Makeutmaningen och Tre på Tre). Jag gillar utmaningar, men de ska vara av ”rätt” typ. Löftet innebär också att jag måste bli bättre på att välja recensionsexemplar och vara tydlig att jag kanske inte kan läsa dem direkt.

Jag hade kunnat säga att jag måste beta av min oändliga lista av ”hyllvärmare” men redan där så riskerar jag att få mindre tid för lustläsning 😉