Under 2013 har jag antagit en hel del utmaningar för att stimulera mig själv och få struktur på mitt läsande. Här kommer en summering av en av dem.

Hyllvärmare 2013

För att motivera mitt läsande av hyllvärmare (som bara blir fler och fler) så hakade jag på Bokmal73s Hyllvärmarutmaning. Jag valde ut 10 stycken och minst 5 av dem skulle jag läsa under 2013.

On Canaan’s Side av Sebastian Barry
Spill av Sigrid Combüchen
Believing the lie av Elizabeth George – Mars 2013
Döden på en blek häst av Amanda Hellberg – Mars 2013
En lång dag i Athen av Theodor Kallifatides – November 2013
Satellittmenneskene av Hans Olav Lahlum – Maj 2013
The last breath av Denise Mina – April 2013
Tre sekunder av Anders Roslund och Börge Hellström
Honour av Elif Shafak – Januari 2013
Bukken til havresekken av Gunnar Staalesen – Maj 2013

Redan i maj nådde jag fem (som jag skrev om här) och summeringen blir 7 av 10 lästa, vilket innebär att jag faktiskt klarat av utmaningen. Ett tag hade jag intentionen att läsa alla 10 och av den anledningen så kände jag mig själv lite besviken när jag inte klarade av det.

Det här är en typ av utmaning som passar mitt läsande, det ger mig en positiv skjuts och hjälper mig att välja.

Böckerna jag läste då? Jo, i topp kom Honour och En lång dag i Athen. Kan inte förstå varför jag inte läst de tidigare. Både Shafak och Kallifatides tillhör mina favoritförfattare. Lahlums serie kommer jag säkert att fortsätta med, och förmodligen även Staalesens eftersom jag köpt på mig böcker i den. Amanda Hellberg kan jag tänka mig att läsa fler böcker av. Däremot så gör jag slut med Denise Mina och Elizabeth George och jag behöver en längre paus från varandra.