toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday så har The Broke and the Bookish temat Top Ten New-To-Me Authors I Read In 2013.

Praktiskt nu att ha både Boktolvan och sidan Läst 2013 att falla tillbaka på 🙂

Eftersom det här är nya författare så har jag i många fall bara läst en bok av dem. Men det ligger ju så att säga i uppgiften, att bedöma utifrån ganska få böcker. Början av listan (som blir från botten till toppen) var svårare än slutet, där det fanns några självklara.

10. Sarah Dessen. Jag läste Mycket mer än så men närsomhelst kan jag gå in till dottern och låna fler.

9. Elin Olofsson. En författare som ursprungligen är från Jämtland, och debuterade 2013 med Då tänker jag på Sigrid.

8. Jonas Hassen Khemiri. Jag läste Jag ringer mina bröder och blev riktigt tagen.

7. Alice Munro. Alltså, jag hävdar fortfarande att jag inte är en novellmänniska. Men Munros språk är något i särklass. Brinnande livet läste jag i en novellbokcirkel.

6. Noah Hawley. The Good Father var ett spontaninköp i London, och den visade sig vara både välskriven och tänkvärd.

5. Lucifer. Pseudonym när Carl-Johan Vallgren skriver thriller. Jag hade inte läst något av Vallgren tidigare men Skuggpojken gillade jag i alla fall.

4. Marissa Meyer. Ungdomsbok och science fiction. Utanför min bekvämlighetszon. Men oj så bra. Jag har läst både Cinder och Scarlet och vi ser fram mot Cress 2014.

3. Tom Rob Smith. Tack vare Monika så läste jag Child 44. Det kommer inte att bli den sista boken jag läser av den författaren. Jag har stora förhoppningar på att Tomten hjälper mig med den föresatsen.

2. S J Bolton. Jag var tvungen att kolla både en och två gånger, men det var faktiskt 2013 jag läste min första bok av henne. Och två till! Livrädd är hennes andra bok, och den jag gillade bäst. Har även läst Nu ser du mig och Odödlig.

1. Kim Thúy. Under året så har jag läst både Ru och Mãn. Och jag säger bara: LÄS!