ensmakebitVeckan placeras i glömskefacket, och vi fokuserar på att det är helg. Trots att det innebär en viss stress att det är så kort tid kvar till jul så kan jag inte låta bli att tycka om första advent. Lussebullar, pepparkakor, glögg och tända ljus. Det behövs i mörkret. Här är en ”smakbit” från lördagens bak:

IMG_20131130_162303

På bloggen är det En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Vi delar med oss av smakbitar från böcker vi läser och veckans exempel hittar ni här.

December är årets sista månad och då gäller det att ta tag i läsutmaningarna. Som ett led i min författarfemma plockade jag upp en bok som stått ett tag i hyllan: Trick of the Dark av Val McDermid. Den är från 2010 och finns översatt till svenska. Jag gillar hennes Hill/Jordan-böcker men det här är en fristående. Får se vad det kan innebära… Huvudpersonen är Charlie Flint, som är klinisk psykiatriker. Hon får en dag ett anonymt paket med posten, med urklipp som rör ett mord i Oxford, där rättegången pågår.

Smakbiten kommer från sid 5:trickofthedark

Under normal circumstances, Charlie Flint would have consumed all the media coverage of the trial of Philip Carling’s killers. It wasn’t quite the sort of murder that was right up her alley, but there were good reasons why this particular case would have interested her. But nothing was normal right now. Her professional life was in shreds. The distruction of reputation, the prohibition against doing the one thing she’d ever been any good at and the continued threat of legal sanction would have been enough to distract Charlie from the news stories. But there was more.