Tematrio – prisvinnare

tematrioMåndag och Lyrans Tematrio. I dag skriver hon: Jag måste erkänna att jag i år varit ovanligt ointresserad av de Augustprisnominerade författarna. Men i fredags fick jag mail från dotterns lärare om att man i klassen skulle läsa Snöret, fågeln och jag av Ellen Karlsson och Eva Lindström. Därför känns det nu så klart extra roligt att just den boken tidigare ikväll prisades. Temat denna vecka blir därför prisvinnare, välj bland August eller andra priser. Berätta om tre prisade böcker du läst eller har lust att läsa.

Jag kan inte påstå att Augustprisvinnarna de senaste åren har väckt mitt intresse men det finns ju andra priser:-)

1. Varje år utnämner Svenska Deckarakdemin Årets bästa svenska kriminalroman. I lördags så tillkännagav de årets vinnare som är Christoffer Carlssons Den osynlige mannen från Salem. Den har jag väldig lust att läsa!

2. Augustpriset har som sagt var inte intresserat mig de senaste åren men 1993 gick det till Händelser vid vatten av Kerstin Ekman som jag tycker är en oerhört bra och spännande bok.

3. Man Booker Prize är ett pris som jag ibland brukar kika efter och se vilka böcker som har fått det. 1997 gick det till The God of Small Things av Arundathi Roy – en mycket bra bok.

7 kommentarer

  1. Vilket bra upplägg att utgå från 3 olika litteraturpriser! Jag har inte läst någon av böckerna i din lista, men håller på med Wolf Hall av Hilary Mantel som vunnit Man Booker Prize.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.