En smakebit på søndag – The Prisoner of Heaven

ensmakebitNu rullar helgen mot sitt slut, alldeles för fort har det gått, och som vanligt inte tillräckligt med lästid. Scouthelg för barnen = Taxirörelse för mamman. På bloggen är det förstås idag En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Jag har tillbringat en stor del av veckan i Engelsfors och håller sakta på att återvända till verkligheten. Idag ska jag börja läsa The Prisoner of Heaven av Carlos Ruiz Zafón. Det är november månads val i min Makeutmaning.

Så här står det på nätet om boken: Det är strax före jul i slutet av 50-talet. Daniel och Bea bor med sin son ovanför bokhandeln, där trotjänaren Fermín är i full färd med att förbereda sitt förestående bröllop. En morgon kommer en gammal man in i bokhandeln och vill köpa en värdefull bok, en ovanlig och exklusiv förstautgåva av Greven av Monte Cristo. Men han tar den inte med sig – istället lämnar han boken med en dedikation: ”Till Fermin Romero de Torres, som återvänt från de döda och har nyckeln till framtiden.”

Smakbiten kommer från första sidan eftersom jag inte börjat läsa boken än.

the-prisoner-of-heaven

That year at Christmas time, every morning dawned laced with frost under leaden skies. A bluish hue tinged the city and people walked by, wrapped up to their ears and drawing lines of vapour with their breath in the cold air. Very few stopped to gaze at the shop window of Sempere & Sons; fewer still ventured inside to ask for that lost book that had been waiting for them all their lives and whose sale, poetic fancies aside, would have contributed to shorting up the bookshop’s ailing finances.

31 kommentarer

  1. Det ska bli spännande att se vad du stycke rom denna. Har första delen oläst här, var tvungen att köpa den efter att ha läst alla lyriska inlägg om den 🙂

    Gilla

  2. Den här måste jag försöka hinna läsa innan året är slut. Har haft den stående i bokhyllan i över ett år nu och med tanke på hur bråttom jag hade att köpa den, så är det hög tid att jag läser den.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.