Den här hittade jag hos Monika för ett bra tag sen. Hon hade i sin tur plockat den från C.R.M. Nilsson. Återanvändning är väl inne tror jag?

Vad ska du läsa i helgen?
Jag måste ge mig i kast med Godnatt, finaste av Dorothy Koomson som vi ska diskutera i bokcirkeln på jobbet nästa vecka. Jag läste halva, sen la jag undan den. Inget smart drag. Sen ska jag också läsa de sista novellerna i Brinnande livet av Alice Munro som vi ska diskutera i vår Facebookcirkel.

Hur ser den perfekta lässtunden ut?
Har två alternativ. Det ena är soffhörnet med en kopp te och kanske en pralin. Det andra är på favoritcaféet med stans bästa sojalatte.

Din bästa lässtund förra veckan?
Om man räknar den gångna veckan som förra veckan så var det nog i lördags kväll när jag började läsa Nyckeln. Nu har jag läst ut den och försöker samla mig att summera intrycken…

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?
Har verkligen ingen aning, men jag skulle gissa på 10-15 timmar?

Var läser du aldrig?
I bilen för numera mår jag illa om jag gör det.

Vad läser du aldrig?
Jag har svårt att säga ”aldrig” men jag har inga planer på att läsa True Crime någonsin igen. Böcker om personer som fått cancer går också bort, i alla fall just nu.

Vilken är din favoritbokhandel?
Här i stan så är det Akademibokhandeln (fd Bokia) vid Vängåvan. Annars är English Bookshop i Uppsala en definitiv favorit.

Du får 300 kr att handla böcker för. Vad köper du?
Det räcker ju inte så långt, inte ens till en inbunden bok på norska… Jag har sneglat på Blodtåke av Thomas Enger rätt länge nu (och väntat på pocket) liksom Alting har sin pris av Lotte och Søren Hammer.

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?
Som sagt var, man ska aldrig säga aldrig, men Sylvia Days böcker lockar inte.

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?
Jag har så dålig koll på böcker som ska komma. Det blir ofta en glad överraskning. En bok som jag vet att jag kommer att läsa är Cress av Marissa Meyer, den tredje delen i Månkrönikan. Den har kommit på engelska men inte den svenska översättningen som dottern väntar på. Ah – nu kom jag på en till. Åsa Larsson ska komma med en ny bok 2014. Den ser jag väldigt mycket fram mot!