I Fiktiviteters novembertävling är det nu dags för det tredje inlägget (av fyra):

Fråga 3: Berätta om årets bästa dag!

Så här djupt in i novemberland har det blivit dags att ta till det riktigt tunga menageriet och fördriva mörkret med riktigt fina minnen. Har du blivit förälskad, fått en katt eller hittat ett nytt fint ställe att sitta och läsa/tänka/vara på? Har du en riktigt extra fantastisk dag eller timme eller stund som du vill dela med dig av?

Ja, det här krävde underligt nog lite eftertanke. Det bästa jag vet är att ha ledigt tillsammans med familjen, och jag funderade både på vår resa till London på påsklovet, eller en så enkel sak som allra första dagen på ett långt sommarlov. Det är svårt att kora årets bästa dag, det finns många bra men ingen som står ut. Jamen ni förstår. Jag velar som vanligt!

Mitt val föll sedan på sista lördagen på höstlovet. Sonen hade fått en resa till Stockholm med pappa som födelsedagspresent, och kvar på hemmaplan hade jag och dottern bestämt oss för en tjejhelg. På lördagen sov vi först länge, sen satt vi i varsitt hörn och läste en stund. På eftermiddagen så ägnade vi några timmar åt att pärla tillsammans, och jag kände att det borde vi göra oftare! På kvällen så tog vi oss bara en kort sträcka uppför Södra Berget här i Sundsvall och gick på konsert med Jill Johnson. En tjejhelg med dottern innebär alltid en lugn och stilla stämning, och det var precis vad jag behövde då.