#fiktivnovember Del 2

Då var det dags för andra delen i Fiktiviteters tävling som lyser upp novembermörkret.

Fråga 2: Berätta om din bästa ickebokliga fiktivitet i år!

Här tänker jag mig att alla tv-serier, filmer, konst- och teateräventyr kan rymmas. Jag ser mycket fram emot era tips för att förgylla förfärliga november med lite kultur!

Det kräver lite grävande i minnet här, vad har vi varit på under året. Det får bli lite gott och blandat för i vanlig ordning så kan jag inte välja.

Teateruppsättningen av Jonas Hassen Khemiris Jag ringer mina bröder var riktigt bra, men den kanske får räknas till de bokliga aktiviteterna. Rekommenderas i alla fall.

På påsklovet så var vi i London hela familjen och då fick vi en dos kultur. Mitt favoritmuseum där är National Gallery, det tröttnar jag aldrig på. Och denna skatt har gratis inträde! Bara en sådan sak. Vi var på musikal, och det blev A Chorus Line. Kanske inte den bästa vi sett, men höjdpunkten var barnens entusiasm efteråt.

Vad gäller TV-serier så har vi inte ägnat så mycket tid åt att frossa i serier på DVD som tidigare år. Bland de som går på TV så är en av mina favoriter Homeland. Den är så skickligt ihopsatt. Annars har vi en förkärlek för danska och norska serier. I år så var nog andra säsongen av Lykke – en depressionskomedi den bästa.

2 kommentarer

  1. Jag som är en serienörd utan dess like älskar höstens alla nya serier som man får hissa eller dissa, och på våren får man ofta ta adjö av både bra och mindre bra serier. Men en serie som jag verkligen gillat är Veronica Mars, det är några år sedan den lades ner efter 3 säsonger och hade inget höjdar slut MEN ju nu spelas Veronica Mars filmen in och den kommer till våren och det är verkligen någonting som jag ser fram emot.
    Serier som ni borde spana in är The Tomorrow people, Under the Dome, Beauty and the Beast och Arrow.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.