tematrioI veckans tematrio skriver Lyran: Ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig när man börjar läsa en bok. Vad gör man då? Läser ut i alla fall eller avbryter? Jag har på senare år börjat avbryta när jag inte lyckas bli intresserad av boken. Ibland gillar jag inte boken, ibland är det helt enkelt fel tidpunkt att läsa den och ibland gillar jag inte uppläsaren av en ljudbok. Berätta om tre böcker som ni inte läst ut!

Det var länge sen jag var med på en tematrio, innan jag vet ordet av har hela veckan gått. Men den här veckan är jag på, för det här ämnet engagerar. Jag har nämligen väldigt svårt att avsluta en bok, jag brukar kämpa ganska länge. Ibland kan jag tycka att det känns lite skämmigt att skriva att man gett upp en bok som ”alla” andra verkar gilla. Och det har hänt mig minst tre gånger.

1. Agaat av Marlene van Niekerk. Hyllad av kritiker och på en hel del bloggar. När jag hade läst 368 sidor och insåg att jag bara kommit halvvägs så gav jag upp och skrev det här inlägget.

2. In the woods av Tana French. En ganska populär irländsk författare. Jag köpte boken när den kom ut 2007 och började läsa. Den står fortfarande med ett bokmärke en bit in i hyllan. Minns inte längre varför jag slutade läsa, men jag börjar mer och mer tvivla på att jag någonsin kommer att göra ett nytt försök.

2. Bricken på Svartvik av Vibeke Olsson. Ytterligare en populär författare, och dessutom utspelar sig böckerna i Sundsvallstrakten. Jag trodde verkligen jag skulle gilla den, men jag gav upp.