jerkaFredag och åter på hemmaplan. I veckans bokbloggsjerka frågar Annika: Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det gäller deras sätt att skriva?

Oh ja! Det finns många! Men som vanligt gäller det att begränsa sig *host* så här kommer några. Och ja, jag har tjatat om dem förut här på bloggen, för det är just sättet att skriva om gör att jag verkligen gillat det jag läst av dem.

Therése Söderlind. En av mina absoluta favoritförfattare, och det har både med språket och historierna att göra. Det är som vartenda ord och varenda ordvändning betyder något. Ska ni läsa en bok i år, så läs Vägen mot Bålberget.

Theodor Kallifatides. Hans språk är helt och fullkomligt underbart. Det berör och det skapar känslor. En av de få självbiografier som jag verkligen tyckt om är hans Det gångna är inte en dröm.

Golnaz Hashemzadeh. När jag hade läst Hon är inte jag skrev jag så här: Språket är helt fascinerande, jag dras in i det, tumlar runt i hennes verklighet och kommer ut yr och andfådd och vet inte var jag befinner mig. Jag ÄR på Fabriksorten, i Blatteland, på Elitskolan, på Firman och det är som att vakna upp efteråt.

Christina Stielli. Hon lyckas med sitt språk skapa en enormt intensiv atomsfär som absorberar mig totalt. Min favorit är Allt för din skull.

Kim Thúy. Ett vackert och finstämt språk. Med små medel så lyckas hon skapa en fantastisk stämning i Ru.