jerkaÄntligen fredag. Dags för Annikas bokbloggsjerka. I dag frågar hon: Finns det någon karaktär/ några karaktärer som du kan känna igen dig i? Vem/vilka i så fall och på vilket sätt?

Hm, det här var verkligen en svår fråga. Jag tror det skulle vara rätt tråkigt att läsa om mig själv och hittills har jag nog inte stött på någon som har mina drag som jag är nu. Däremot så stöter jag då och då på karaktärer som jag tycker liknar mig som jag var när jag växte upp. Ännu vanligare är att karaktärers yttre situation påminer om min egen vad gäller ålder och familj.

Jag har alltid haft stark presetationsångest och därför tycker jag att jag delvis känner igen mig i Auden i Mycket mer än så av Sarah Dessen. För att inte tala om huvudpersonen i Golnaz Hashemzadehs Hon är inte jag. En annan ung person som jag känner igen drag hos är Minoo i Engelsforstriologin.

Till de yttre omständigheterna kan jag känna igen mig i Cecilia Lund i Katerina Janouchs böcker, där hon står mitt uppe i ett vardagsliv, men vissa av hennes drag driver mig till vansinne. Moderskänslorna hos mamman i Cilla Neumanns Springa med åror är mitt i prick. En av styrkorna med Kristina Sandbergs böcker om Maj är att jag känner igen mig i analyserandet och ältandet. Men någon städpedant är jag ju definitivt inte!

Som vanligt så blev det här då ett icke-svar. Men som sagt var – det vete sjutton om jag skulle VILJA läsa en bok om någon som har alla mina drag? 🙂